Banner med teksten: Nemaslug - slik gjør du det

 

Sneglebekjemping med nematoder

 

Nematoder er naturlige organismer som allerede finnes i jorda. De er ikke skadedyr, men jakter på andre skadedyr og bidrar dermed til naturlig plantevern. Nematoder er miljøvennlig og trygt for barn, kjæledyr og dyreliv. Nematodene i Nemaslug® finnes alt i norsk jord. Forskere har isolert den nematoden som kun dreper snegler, og mange millioner nematoder blir avlet frem så de enkelt kan brukes av gartneren og hageeieren. Når nematodene ikke lenger finner noe bytte vil de dø ut og reduseres til et normalt antall i jorda. 

 

En pakke med Nemaslug® kan behandle inntil 100 m2. Du kan bruke den overalt hvor du vet at sneglene liker seg; på fuktige og skyggefulle steder langs hekken eller skogkanten, i og rundt bed og grønnsakshage og i komposthaugen. Og selvsagt også på plen i nærheten av disse områdene.

 

 

Slik bruker du Nemaslug®  

1.Ta 1/8 av pakken (ca 2 ss) i en 8L vannkanne. Fyll opp med vann og bland godt.

 

2. Brukes med en gang på 1/8 av området som skal behandles. Til slutt tilføres like mye vann på behandlet område.

 

NB! Bruk hele blandingen på en gang, ferdigblandet produkt må ikke lagres.

 

Virkningen kommer etter en uke, sneglene vil slutte å spise, og dø under bakken. Siden sneglene er kannibaler vil andre snegler spise de døde dyrene og bli smittet av nematoder. Enkelt, renslig og effektivt!

 


Andre metoder:

Ølmetoden: Ta en isboks og lag hull i sidene. Dekk bunnen med Lecakuler. Fyll opp med cirka en desiliter øl blandet med Nemaslug®. Sneglene kommer inn i boksen og drikker det infiserte ølet. Etterpå forlater de boksen fulle av nematoder og vil naturlig dø i løpet av kort tid. Deretter blir de spist opp og nematodene tar livet av den nye sneglen. Enkelt, renslig og effektivt.

 

Åtemetoden: Samle rester av frukt og grønnsaker i en bøtte. Tilsett Nemaslug® og bland godt. Blandingen legges i små hauger på steder der sneglene trives. Sneglene spiser åte, blir infisert og dør. Denne metoden er nyttig om hele nabolaget går sammen om sneglekampen der man kan legge ut åte på større områder.

 


Forhandlere Nemaslug - Nordic Garden


Facebook Logo Følg oss på vår sneglebekjempende Facebookside.