Sneglekampen

 

Sneglekampen er i gang! Er du klar?

 

Iberiasnegle, brun skognegle, brunsnegle, mordersnegle - “kjært” barn har mange navn. Når varmen kommer, følger dessverre sneglene med. Snegler legger opp til 400 egg, derfor må de tas når de er små for å unngå innvasjon. Vårt beste tips nå på våren er å gjøre hagen til et sted sneglene ikke trives ved å rydde godt. Rak bort vissent løv og planter slik at sneglene ikke har steder det er lett å gjemme seg. Vi oppfordrer privatpersoner og nabolag over hele landet til å gå sammen om å bli kvitt snegleproblemet med naturlige nematoder som tar livet av sneglene.Slimete sneglefakta: 

 

  • Brunskogsneglen ble første gang funnet i Norge i 1988.
  • Som voksen er brunskogssneglen alltid ensfarget, og utstrakt måler den 70-150 mm.
  • Brunskogsnegl har normalt en ettårig livssyklus. Eggene legges i grupper på 20-50 egg i små jordhuler og andre skjulesteder.  En god sneglesesong kan fostre opp til tre generasjoner.
  • Brunsneglen er tvekjønnet og kan legge opptil 400 egg.
  • De små sneglene stikker seg bort om vinteren i jordhuler, steinhauger og komposthauger, og neste vår blir de aktive igjen når temperaturen stiger til over 5 varmegrader.
  • Du kan forebygge snegleinvasjon ved å holde hagen ryddig. Rak bort løv og fjern annet hageavfall hvor sneglene trives.

 


Alle våre snegleprodukter er miljøvennlige og ikke farlige for mennesker eller dyr:Sneglefelle


Sneglefelle fanger inntil 25 stk snegler uten at du trenger komme i berøring med dem.  

sneglekant

Sneglekanten skrus enkelt til pallekarmene for å holde sneglene unna.

Er du forhandler kan du bestille produktene i vår nettbutikk