Sneglekampen

 

Sneglekampen 2019 er i gang! Er du klar?

 

Iberiasnegle, brun skognegle, brunsnegle, mordersnegle - “kjært” barn har mange navn. Når varmen kommer, følger dessverre sneglene med. Snegler legger opp til 400 egg, derfor må de tas når de er små for å unngå innvasjon. Vårt beste tips nå på våren er å gjøre hagen til et sted sneglene ikke trives ved å rydde godt. Rak bort vissent løv og planter slik at sneglene ikke har steder det er lett å gjemme seg. Vi oppfordrer privatpersoner og nabolag over hele landet til å gå sammen om å bli kvitt snegleproblemet med naturlige nematoder som tar livet av sneglene.Slimete sneglefakta: 

 

  • Brunskogsneglen ble første gang funnet i Norge i 1988.
  • Som voksen er brunskogssneglen alltid ensfarget, og utstrakt måler den 70-150 mm.
  • Brunskogsnegl har normalt en ettårig livssyklus. Eggene legges i grupper på 20-50 egg i små jordhuler og andre skjulesteder.  En god sneglesesong kan fostre opp til tre generasjoner.
  • Brunsneglen er tvekjønnet og kan legge opptil 400 egg.
  • De små sneglene stikker seg bort om vinteren i jordhuler, steinhauger og komposthauger, og neste vår blir de aktive igjen når temperaturen stiger til over 5 varmegrader.
  • Du kan forebygge snegleinvasjon ved å holde hagen ryddig. Rak bort løv og fjern annet hageavfall hvor sneglene trives.

 


Alle våre snegleprodukter er miljøvennlige og ikke farlige for mennesker eller dyr:Sneglefelle


Sneglefelle fanger inntil 25 stk snegler uten at du trenger komme i berøring med dem.  

sneglekant

Sneglekanten skrus enkelt til pallekarmene for å holde sneglene unna.
Kobbertape snegletape


Kobbertape eller snegletape, klebes rundt pallekarmer, urner, potter osv. for å stoppe sneglene. En miljøvennlig måte å beskytte plantene mot sneglene.
Nemaslug


Nemaslug er et must i hager med snegler. Les mer om hvordan du bruker Nemaslug her. Hvis ikke du er forhandler kan du se vår liste over forhandlere som fører Nemaslug her. Listen oppdateres kontinuerlig.

 

Bilde med teksten: forhandlere nemaslug

 

 

 

Her får du oppskriften på hvordan du blir kvitt sneglene i din hage.

Banner med teksten: Nemaslug - slik gjør du det

 


Er du forhandler kan du bestille produktene i vår nettbutikk


Facebook Logo Følg oss på vår sneglebekjempende Facebookside.